VUmc Cancer Center Amsterdam

VUmc Cancer Center Amsterdam

Steun de TCS Amsterdam Marathon bij hun inzet voor kankeronderzoek VUmc Cancer Center Amsterdam.

VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA) is de officiële begunstigde van de TCS Amsterdam Marathon. “Ik ben er trots dat TCS het VUmc Cancer Center ondersteunt. We kunnen nu meer aandacht vestigen op het belang van kankeronderzoek. Eén op de drie mensen krijgt kanker en er sterven jaarlijks bijna 50.000 mensen in Nederland aan kanker. Met de steun van TCS kunnen we nóg meer invulling geven aan onze missie om de levensverwachting van mensen met kanker te verbeteren”, aldus prof. dr. Geert Kazemier, directeur stichting VUmc CCA.

In 2014 hebben de lopers van de TCS marathon een hele belangrijke bijdrage geleverd aan de aanschaf van de superresolutie microscoop.

Dit jaar zetten we belangrijke stappen op het  gebied van opslag en analyses uit bloedmonsters. Een zeer snelle (en vroege) manier van diagnosticeren van kanker en nauwkeurige informatie voor het bepalen van de behandeling zullen de genezingskans enorm vergroten. Pijnlijke biopten zullen daardoor steeds minder vaak voorkomen. Op dit gebied wordt al veel hoogwaardig onderzoek gedaan, dat in 2015 samengebracht gaat worden binnen een zgn. Liquid Biopsy Center bij het VUmc CCA. Het grote streven en de verwachting is dat we hiermee een versnelling in onderzoeksresultaten kunnen realiseren, die snel kunnen worden toegepast voor patiënten.

VUmc_blokkendoos400x265

Jij kunt ons hierbij helpen door je in te schrijven met een bedrijfsteam en samen geld in te zamelen via www.justgiving.nl.

VUmc CCA wil kanker voorkomen en genezen. In VUmc CCA werken 30 disciplines samen om ervoor te zorgen dat patiënten met (een vermoeden van) kanker zo snel en zo vakkundig mogelijk worden geholpen. VUmc CCA doet onderzoek naar nieuwe behandelingen en diagnostische tests en biedt patiënten optimale, geïndividualiseerde medische zorg en aandacht, volgens de nieuwste inzichten.  Het centrum investeert in toponderzoek en in de meest geavanceerde apparatuur voor diagnose en behandeling. Patiënten krijgen de meest effectieve behandeling en zorg en hebben zo de beste kans op genezing en een zo goed mogelijke kwaliteit van leven.

 

 

 

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief