Bereikbaarheid

Bereikbaarheid Marathon Expo – vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober
Locatie: Sporthallen Zuid, Burgerweeshuispad 54, 1076 EP Amsterdam.

Fiets
Kom je met de fiets naar de Marathon Expo? Dan kun je deze stallen in de fietsenstalling nabij de Na-Druk-Geluk-Brug (zijde IJsbaanpad).

Metro 
De dichtstbijzijnde metro haltes zijn Station Zuid of Amstelveenseweg (lijn 50 of 51). Vanaf hier wordt de route naar het Olympisch Stadion en Sporthallen Zuid aangegeven met borden. Kijk op www.gvb.nl voor actuele reisinformatie. 

Tram en bus
Voor actuele informatie over gewijzigde dienstregelingen van tram en bus op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober kun je vinden op www.9292.nl of www.gvb.nl.

Vervoerbewijs in bus/tram/metro in Amsterdam
Het openbaar vervoer in Amsterdam is alleen toegankelijk met een OV-Chipkaart. Als je nog geen OV-Chipkaart hebt, kun je deze kopen bij de GVB Tickets & Info vestigingen, automaten in de metrostations of via GVB.nl. Je kunt ook dagkaarten kopen bij het tijdelijke verkooppunt bij de Marathon Expo, Sporthallen Zuid, op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober.

Trein
De TCS Amsterdam Marathon is prima te bereiken met de trein en ligt op loopafstand van Station Amsterdam Zuid. Neem vanaf Amsterdam Sloterdijk metro 50 richting Gein. Vanaf Amsterdam Centraal reis je het beste met de Noord/Zuidlijn, metro 52 naar Station Zuid.

Voor het meest actuele reisadvies check je kort van te voren voor vertrek de reisplanner of de Reisplanner Xtra app op je telefoon.

Vergeet niet om je OV-chipkaart mee te nemen met voldoende saldo. Nog geen OV-chipkaart? Je kunt een persoonlijke ov-chipkaart aanschaffen via NS.nl/ovchipkaart of op het station een anonieme OV-chipkaart kopen. Voorkom lang wachten bij de kaartautomaat door je saldo tijdig op te laden.

Tip: Je kunt ook van te voren online je vervoerbewijs kopen, dan hoef je op de dag zelf niet in de rij te staan. Hiervoor kun je terecht in de e-ticket shop van NS. Je voorkomt daarmee lange wachtrijen bij de automaten.

Auto
Kom je met de auto naar Amsterdam? Parkeren bij Sporthallen Zuid is niet mogelijk. Je kunt op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober parkeren op onderstaande locaties:
● Bedrijventerrein ‘Schinkel’ Anthony Fokkerweg, 1059 CM Amsterdam
● Mahler Aaron Coplandstraat 8, 1082 Amsterdam
● P ArenA Burgemeester Stramanweg 130, 1101 EP Amsterdam  (Neem de metro vanaf station ArenA)
● P Olympisch Stadion Stadionplein 44, 1076 DE Amsterdam
● P Station Noord Nieuwe Leeuwarderweg 25, 1022 Amsterdam-Noord (Neem de metro vanaf station Noord)

Bereikbaarheid TCS Amsterdam Marathon 

Fiets
Kom je met de fiets naar de TCS Amsterdam Marathon? Dan kun je deze stallen in de fietsenstalling nabij de Na-Druk-Geluk-Brug (zijde IJsbaanpad).

Metro
De dichtstbijzijnde metro haltes zijn Station Zuid of de Amstelveenseweg. Vanaf hier wordt de route naar het Olympisch Stadion en Sporthallen Zuid aangegeven met borden. Kijk op www.gvb.nl voor actuele reisinformatie.

Tram en bus
Op zondag 20 oktober is een beperkte dienstregeling van kracht i.v.m. afsluitingen t.b.v. de marathon. Actuele informatie vind je op www.9292.nl of op www.gvb.nl.

Vervoerbewijs in bus/tram/metro in Amsterdam
Het openbaar vervoer in Amsterdam is alleen toegankelijk met een OV-Chipkaart. Als je nog geen OV-Chipkaart hebt, kun je deze kopen bij de GVB Tickets & Info vestigingen, automaten in de metrostations of via GVB.nl

Trein

Kijk in de NS Reisplanner voor de juiste vertrek- en aankomsttijden. In het weekend werkt ProRail regelmatig aan het spoor. Wordt er op jouw traject aan het spoor gewerkt dan is dat vanaf 10 dagen voor reisdatum te zien in de planner. Check je reis kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele advies.

Kom je uit de richting Flevoland, Utrecht, Leiden of Schiphol? Reis dan met de trein naar station Amsterdam Zuid. Vanaf daar reis je verder met Metro 50 richting ‘Isolatorweg’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’.  Of volg vanaf station Amsterdam Zuid de looproute naar Olympisch Stadion en/of Marathon Expo.

Kom je uit de richting Rotterdam, Den Haag, Alkmaar, Zaandam en Hoorn? Reis dan naar Station Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar neem je Metro 50 richting ‘Gaasperplas’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’.

Vergeet  niet om je OV-chipkaart mee te nemen met voldoende saldo. Nog geen OV-chipkaart? Je kunt een persoonlijke ov-chipkaart aanschaffen via NS.nl/ovchipkaart of op het station een anonieme OV-chipkaart kopen. Voorkom lang wachten bij de kaartautomaat door je saldo tijdig op te laden.

Tip: Je kunt ook van te voren online je vervoerbewijs kopen, dan hoef je op de dag zelf niet in de rij te staan. Hiervoor kun je terecht in de  e-ticket shop van NS. Je voorkomt daarmee lange wachtrijen bij de automaten.

Auto
Kom je met de auto naar Amsterdam? Dan kun je op zondag 20 oktober parkeren op onderstaande locaties:
● Bedrijventerrein ‘Schinkel’ Anthony Fokkerweg, 1059 CM Amsterdam
● Mahler Aaron Coplandstraat 8, 1082 Amsterdam
● RAIPARKING Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam (Neem de metro vanaf halte Europaplein of RAI of wandel 2,5 km naar Expo)
● P ArenA Burgemeester Stramanweg 130, 1101 EP Amsterdam (Neem de metro vanaf station ArenA)
● P Station Noord Nieuwe Leeuwarderweg 25, 1022 Amsterdam-Noord (Neem de metro vanaf station Noord)

Reserveer je parkeerplaats bij Q-Park Mahler eenvoudig online
Ga je met de auto naar de TCS Amsterdam Marathon? Reserveer je parkeerplaats dan eenvoudig online voor slechts €12,50.  Als deelnemer óf supporter van de TCS Amsterdam Marathon parkeer je met een reservering tegen een gereduceerd tarief bij Q-Park Mahler op de Zuid-As.  Je kunt Q-Park Mahler eenvoudig bereiken via de A10. Vanaf de parkeergarage loop je in 3 minuten naar station Amsterdam Zuid WTC. Maak vervolgens gebruik van metrolijn 50 richting Isolatorweg en stap uit bij de halte Amstelveenseweg. Vanaf deze halte ben je binnen 8 minuten bij het Olympisch Stadion.

Speciaal parkeertarief bij RAI bij online boeken
Ook bij de RAI kun je eenvoudig jouw parkeerplaats vooraf reserveren. Bovendien maak je bij online boeken gebruik van het speciale tarief van € 10,- (inclusief BTW). Wil je bij de RAI parkeren maar niet online reserveren? Dat is ook mogelijk, maar dan betaal je € 4 per uur. 

Parkeren bij VUmc
Bij het VUmc kan er op de dag van de marathon (20 oktober 2019) geparkeerd worden voor een dagtarief van € 12,50 incl. btw.

De volgende garages van het VUmc zijn hier voor geopend: 

P1| Amstelveenseweg 587

P2| Gustav Mahlerlaan 3004

Op de betaalautomatenin de garage kan er middels een knop voor het marathon tarief gekozen worden.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief